Rinduku..

andai rindu itu satu aliran..
pasti akan dialirkan pada kalian..
hatta jauh dari pemandangan..
walaupun tidak ku lihat dalam pandangan..

andai genangan air mata ini..
umpama satu tasik di daratan..
pasti akan dicedok dan dikumpulkan..
agar bisa ku kirimkan pada kalian..
supaya kehangatannya bisa menemankan..
agar basahnya mampu memperingatkan..

andai tiap titisan yang gugur ini..
mampu ku tadah dan ku simpankan..
pasti telah lama ku lakukan..
agar kelak dapat disaksikan..
aku sentiasa bersama kalian..

apakah getaran hati ini mampu ku syairkan?..
apakah getapan bibir ini mampu ku lakarkan?..
bagaimanakah mampu ku sampaikan?..

4 comments
  1. uMMi said:

    dah baca sebenarnya dan dah nak komen tapi takut lak perasan tapi bila along dah bg link tu kat FB baru berani komen…seakan ada satu kuasa yang menyambungkan pemikiran kita kan? Subhanallah sungguh kuasa Allah menakjubkan. Sama2 kita harungi perjuangan yg satu ini satu demi satu …yang ini seakan dah ternampak penghujungnya maka kita kejar itu dulu, akhir tahun nanti kalau ummi tak sempat uruskan prg bangah bulan lapan ni umi try convince dia tunggu bulan 12 bila along balik ye, boleh along tolong ummi menguruskannya kan? kalau along tak sibuk dgn commitment lain la 🙂

    Salam rindu dari UIAM.
    Tengah pulun buat Bab 3 Metodologi.

  2. FaisaL said:

    hehe.. insyaAllah boleh je.. jangan risau.. akan diusahakan.. insyaAllah.. 🙂

    semoga ummi dipermudahkan segala urusan.. amin..

    jazakillahu khairan kathira ummi..

    salam rindu dari University of Adelaide
    Along,
    Computer Suite, Union Building

  3. salam kenal dari semarang

  4. FaisaL said:

    wa’alaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh..

    jazakAllahu khairan kathira atas ziarahnya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: