I know she is strong..

 

“Ya Allah, Tuhan semua manusia. Wahai Tuhan yang menghilangkan kesakitan. Sembuhkanlah. Sesungguhnya Engkaulah sahajalah satu-satu Penyembuh. Tiada yang mampu menyembuhkan selain Engkau. Sembuhkanlah dengan penawar yang tidak akan meninggalkan kesakitan.”

Akak dan adik..

Akak dan adik..

Akak dan adik..

Advertisements

16 thoughts on “I know she is strong..

    1. amin..

      jazakillahu khairan kathira..

      alhamdulillah.. hudaa dah sembuh.. ada dirumah rajin membuat kerja.. dan ceria kembali..

      sekali lagi.. jazakillahu khairan kathira atas doanya..

  1. moga Allah beri kekuatan kepada ukhti huda dan akhi faisal sekeluarga.
    moga batu yang dilemparkan ke kolam kalian tidak lain selain menampak keindahannya di mata Pencipta.

    fasbir, wa syafakillah.

    akhi nizam dan ukhti suzeana

    1. amin..

      semoga kolam kami sememangnya jernih.. bukannya terlihat dari permukaannya.. bersih dan jernih sehingga ke dasarnya..

      amin.. amin.. amin ya Allah..

      sekali lagi.. jazakumullahu khairan kathira atas doanya..

  2. Allahumma isyfi wa antasyaafii laa syifaa a illa syifaauka syifaa laa yugoodiru saqomaa..

    “Ya Allah sembuhkanlah, karena Engkau Maha Menyembuhkan, tiada kesembuhan selain kesembuhanMu, kesembuhan yang tidak meninggalkan rasa sakit”

    Amiin Allahumma amiin

    p/s teringat keriangan dan kelucuan Huda ketika dia bermain bersama Umayr tak lama dulu..

    1. amin.. amin.. amin ya Allah..

      jazakumullahu khairan kathira atas doa kalian..

      alhamdulillah.. hudaa sudah sembuh seperti biasa.. dan keceriaan dan keriangannya kembali menghidupkan rumah kami.. menemani adiknya yang sangat rapat dengannya..

      sekali lagi.. jazakumullahu khairan kathira atas doa kalian..

  3. Subhanallah walhamdulillah walailahaillallahuwallahuakbar. http://www.darussyifa.org/images/Yunus57.gif
    “Dan apabila aku sakit Dialah yang menyembuhkan”

    JZZK Along atas ingatan dan doa buat akk tapi Along juga kene jaga kesihatan, teruk sangat bunyinya semalam, … supaya Ummi tak tambah sorang lagi untuk risau di sini 🙂 pergi je lah ye nnt ke health center kat UNI tu, tak pun ramai Dr2 prihatin, ayahanda Naqib pun ade (mohon tengok2 kan ye Nizam!) Shahr pun dah duduk serumah, tah ke Syahr pun tak sedar Along pun sakit?

    Akhir kata salam terima kasih tak terhingga pada Musafir @ Shahr, Ummu dan Abi Umair @ K & Faruq, Fussilat @ Akh Nizam, Wardatul Asrar @ Ukhtie J serta semua yg mendoakan. Jazakumullahukhairan atas doa kalian. Moga Allah memudahkan segala urusan kalian atas doa ingatan dan ziarah maya ini.

    Ummu Faisal

  4. salam…

    Sesungguhnye, punca sesuatu itu dtg dr Yang Maha Pencipta.. termasuk juge penyakit dan musibah..
    Hilang dan sembuh juga adlh dengan Penguasa Yang Sama.. bersabar dan bersolatlah.. (2:45)
    Sesungguhnya Dia lah tempat pergantungan yang terbaik.

    1. wa’alaikumussalam..

      jazakumullahu khairan kathira atas peringatannya.. sangat benar..

      semoga terus memberikan peringatan.. amin..

  5. salam akhi,

    i may not know her, but i could see the difference she makes, i could feel the strength she bears, i could see how she brings wonders to the people in Adelaide… syafahAllah, may Allah cure her for whatever reason it may be.

    O Allah, i beg You, the Most Compassionate, the Most Powerful, the Most Loving, for You bear one’s life with Your might, for You hold one’s fate, cure the wound, heal the sick, and shower her with Your blessing, Allahumma ameen…

    1. wa’alaikumussalam akhi..

      Allahu Rabbi.. hebatnya Tuhan yang mencipta..

      semoga Allah membalas ukhuwwah nta yang tidak mengenal batasan.. amin..

      jazakAllahu khairan kathira atas doanya..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s