I know she is strong..

 

“Ya Allah, Tuhan semua manusia. Wahai Tuhan yang menghilangkan kesakitan. Sembuhkanlah. Sesungguhnya Engkaulah sahajalah satu-satu Penyembuh. Tiada yang mampu menyembuhkan selain Engkau. Sembuhkanlah dengan penawar yang tidak akan meninggalkan kesakitan.”

Akak dan adik..

Akak dan adik..

Akak dan adik..

16 comments
  1. syafakillah buat huda..

    moga cepat sembuh..

    • FaisaL said:

      amin..

      jazakillahu khairan kathira..

      alhamdulillah.. hudaa dah sembuh.. ada dirumah rajin membuat kerja.. dan ceria kembali..

      sekali lagi.. jazakillahu khairan kathira atas doanya..

  2. moga Allah beri kekuatan kepada ukhti huda dan akhi faisal sekeluarga.
    moga batu yang dilemparkan ke kolam kalian tidak lain selain menampak keindahannya di mata Pencipta.

    fasbir, wa syafakillah.

    akhi nizam dan ukhti suzeana

    • FaisaL said:

      amin..

      semoga kolam kami sememangnya jernih.. bukannya terlihat dari permukaannya.. bersih dan jernih sehingga ke dasarnya..

      amin.. amin.. amin ya Allah..

      sekali lagi.. jazakumullahu khairan kathira atas doanya..

  3. Abu dan Ummu Umayr said:

    Allahumma isyfi wa antasyaafii laa syifaa a illa syifaauka syifaa laa yugoodiru saqomaa..

    “Ya Allah sembuhkanlah, karena Engkau Maha Menyembuhkan, tiada kesembuhan selain kesembuhanMu, kesembuhan yang tidak meninggalkan rasa sakit”

    Amiin Allahumma amiin

    p/s teringat keriangan dan kelucuan Huda ketika dia bermain bersama Umayr tak lama dulu..

    • FaisaL said:

      amin.. amin.. amin ya Allah..

      jazakumullahu khairan kathira atas doa kalian..

      alhamdulillah.. hudaa sudah sembuh seperti biasa.. dan keceriaan dan keriangannya kembali menghidupkan rumah kami.. menemani adiknya yang sangat rapat dengannya..

      sekali lagi.. jazakumullahu khairan kathira atas doa kalian..

  4. musafir said:

    insyaAllah

    Hudaa akan sembuh.

    • FaisaL said:

      insyaAllah..

      alhamdulillah.. sembuh sudah..

      jazakAllahu khairan kathira atas doanya..

  5. UmmI said:

    Subhanallah walhamdulillah walailahaillallahuwallahuakbar. http://www.darussyifa.org/images/Yunus57.gif
    “Dan apabila aku sakit Dialah yang menyembuhkan”

    JZZK Along atas ingatan dan doa buat akk tapi Along juga kene jaga kesihatan, teruk sangat bunyinya semalam, … supaya Ummi tak tambah sorang lagi untuk risau di sini🙂 pergi je lah ye nnt ke health center kat UNI tu, tak pun ramai Dr2 prihatin, ayahanda Naqib pun ade (mohon tengok2 kan ye Nizam!) Shahr pun dah duduk serumah, tah ke Syahr pun tak sedar Along pun sakit?

    Akhir kata salam terima kasih tak terhingga pada Musafir @ Shahr, Ummu dan Abi Umair @ K & Faruq, Fussilat @ Akh Nizam, Wardatul Asrar @ Ukhtie J serta semua yg mendoakan. Jazakumullahukhairan atas doa kalian. Moga Allah memudahkan segala urusan kalian atas doa ingatan dan ziarah maya ini.

    Ummu Faisal

    • FaisaL said:

      insyaAllah along ok je.. ummi jangan risau..🙂

  6. orangmuda said:

    I’ya…semoga terus kuat, huda.
    Kami perlukan petunjuk kepada kebenaran (huda) di masa hadapan.

    • FaisaL said:

      insyaAllah akan terus kuat..

      jazakillahu khairan kathira atas doanya..

  7. saif wa sofia said:

    salam…

    Sesungguhnye, punca sesuatu itu dtg dr Yang Maha Pencipta.. termasuk juge penyakit dan musibah..
    Hilang dan sembuh juga adlh dengan Penguasa Yang Sama.. bersabar dan bersolatlah.. (2:45)
    Sesungguhnya Dia lah tempat pergantungan yang terbaik.

    • FaisaL said:

      wa’alaikumussalam..

      jazakumullahu khairan kathira atas peringatannya.. sangat benar..

      semoga terus memberikan peringatan.. amin..

  8. salam akhi,

    i may not know her, but i could see the difference she makes, i could feel the strength she bears, i could see how she brings wonders to the people in Adelaide… syafahAllah, may Allah cure her for whatever reason it may be.

    O Allah, i beg You, the Most Compassionate, the Most Powerful, the Most Loving, for You bear one’s life with Your might, for You hold one’s fate, cure the wound, heal the sick, and shower her with Your blessing, Allahumma ameen…

    • FaisaL said:

      wa’alaikumussalam akhi..

      Allahu Rabbi.. hebatnya Tuhan yang mencipta..

      semoga Allah membalas ukhuwwah nta yang tidak mengenal batasan.. amin..

      jazakAllahu khairan kathira atas doanya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: