Pasrah kefanaan..

telah ku serah rasa kasihku
rasa cintaku hanya untukMu
terasa rindu sapaan rahmatMu
tanpa sentuhanMu diriku terkaku

seakan bergetar dua bibirku
menyeru namaMu setiap waktu
terasa luluh seluruh jasadku
tanpa diriMu siapalah aku

degup jantungku desah nafasku
bagaikan bersatu di dalam zikirku
gelisah resah jiwa terseksa
dihimpit derita yang melanda jiwa

sesaat terlupa gelap duniaku
pancaran kasihMu menyinariku
Engkaulah yang satu dalam zikirku

bersaksilah aku Engkau yang kurindu
ku kecapi kasihMu tanpa ragu-ragu
pasrahlah aku dengan takdirMu
tanpa diriMu meranalah aku

4 comments
  1. jemput_gamik86 said:

    salam..bleh thu ni lagu kmplan mne ye?thanks

    • jemput_gamik86 said:

      camne saya nk dgar..dah buke youtube,tpi xde pun…die cakap no video..sedihnyer:(

      • FaisaL said:

        saya ada upload lagu ini dalam widget box.net saya dekat sidebar blog ini sebelah kanan.. di bawah links yang banyak..

        tetapi mengikut pengalaman saya, orang ramai susah nak jumpa kotak ni..

        oleh sebab itu, untuk memudahkan saya berikan link untuk dengar atau download lagi ini..

        untuk mendengar atau mendownload lagu ini boleh klik di sini.. atau linknya ialah :

        as-Shoff – Pasrah Kefanaan

        semoga bermanfaat.. amin..

  2. FaisaL said:

    wa’alaikumussalam..

    lagu ini dinyanyikan oleh kumpulan as-Shoff..

    lagu ini dimuatkan di dalam album ketiga milik as-Shoff yang berjudul Berat Sama Dipikul Moga Islam kan Subur pada tahun 1997..

    semoga bermanfaat.. amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: